Första blogginlägget

To read in English, please right click here and open in new tab

Vi kör på detta inte särskilt kreativa namn, för det är ändå vad det är; det första blogginlägget. I denna blogg kommer jag att skriva om och dela fotografier från vandringar och utflykter med min hund, stor pudeln Oliver. Ni kommer att få läsa om både gamla och nya vandringar, och följa oss medan vi förbereder oss för den kommande sommarens strapatser.

Förhoppningsvis kan vi ge dig tips om nya platser att utforska eller så kanske vi rentav kan inspirera dig till att upptäcka friluftslivet. Men denna blogg blir också en berättelse om Oliver som är ett fantastiskt bevis på att en hund kan fortsätta att vara aktiv trots både sjukdom och ålder. Hela sitt liv har Oliver kämpat med födoämnesallergier och en krånglande mage. 2013, 9 år gammal, blev han till slut diagnostiserad med IBD, och sedan dess har han också utvecklat KCS och en förstorad prostata.

Det är däremot inget som stoppat honom från ett aktivt liv. Med rätt kost och mediciner är han i fin form, och så länge han glatt studsar fram finns det ingen anledning att dra ner på tempot. Ålder är när, allt kommer omkring endast, en siffra.

 

 

 

It is not a very creative title, but I am going with it since that is what this is; the first blog entry. On this blog I will write about and share photographs from hikes and outings with my dog, a standard poodle named Oliver. You will get to read about both old and new hikes, and follow us as we prepare for new adventures.

Hopefully we get to show new places you would like to explore, or maybe we can inspire you to take interest in outdoor recreations. But this blog is also about telling the story of Oliver who is living proof that a dog can continue to lead and active life despite both illness and old age. Oliver has his whole life been batteling with both allergies and a problematic stomach. In 2013, at the agoe of 9, Oliver was diagnosed with IBD and has since also developed KCS and an enlarged prostate.

This has however not stopped him from living an active life. With the right food and medicines he is in great shape and as long as he is happilly bouncing through life I see no reason to slow down. Age is, after all, only a number.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s